Stichting Actief


Lange Beijerd 1 5431 NR Cuijk
0485 339 090 Klik om te bellen

Exploiteert 2 kringloopwinkels
Goedkoop, duurzaam en uitgebreid assortiment
Inboedelservice, dienstenbureau & kringloopbedrijf

Over Stichting Actief

Stichting Actief creëert met de opbrengst van onze winkels werkervaringsplaatsen voor mensen met een meer dan gemiddelde afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zo krijgen onze werknemers de kans om door te stromen, naar regulier werk.

Om te realiseren dat deze mensen aan het werk kunnen én om afvalstromen zo veel mogelijk te beperken verzamelt het kringloopbedrijf van Stichting Actief gebruikte artikelen in. Dit doen we in opdracht van de Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk. Door recycling verlengen we ook de levensduur van artikelen. Verder worden restfracties gescheiden en op verantwoorde manier afgevoerd. Hierdoor ontlast Stichting Actief het milieu.

De werkzaamheden van onze gemotiveerde medewerkers bestaan uit het ophalen van herbruikbare goederen bij particulieren en bedrijven en het sorteren, schoonmaken, repareren en verkopen van deze bruikbare spullen. Ook voeren onze medewerkers onbruikbare producten of onderdelen af naar milieustraten. Een speciale dienst van Stichting Actief is het ophalen van koel- en vrieskasten en het uitzetten van kliko’s en andere inzamelmiddelen.

Wij zijn actief in de gemeenten Land van Cuijk, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen. Hier zamelen we ook herbruikbare goederen in. In overleg halen we ook spullen op in andere plaatsen in Noordoost-Brabant en Limburg.

Stichting Actief is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen nut beogende instellingen (ANBI). Om deze status te krijgen dient een organisatie transparant te zijn. Daarom zijn er sinds 1 mei 2017 diverse gegevens openbaar.

Stichting Actief bestaat sinds 1998 en is gestart als werkgelegenheidsproject. Sinds 2005 is Stichting Actief een sociaal maatschappelijke onderneming, op het gebied van arbeid en milieu.

Stichting Actief is een non-profit organisatie.

Mijn favoriete sport is "actief" kringlopen

Foto's

Assortiment

Boeken
Elektrische apparatuur
Hoeden
Kleding
Meubelen
Muziekinstr. audio, tv
Oorbellen
Riemen
Schoenen
Speelgoed
Tassen
Vintage
Woonaccessoires

Onze locatie

Stichting Actief


Lange Beijerd 1 5431 NR Cuijk
0485 339 090 Klik om te bellen