Stichting Actief


Valendries 24 5831 DV Boxmeer
0485 339 090 Klik om te bellen

Exploiteert 2 kringloopwinkels
Goedkoop, duurzaam en uitgebreid assortiment
Inboedelservice, dienstenbureau & kringloopbedrijf

Over Stichting Actief

Kringloopwinkels in Boxmeer en Cuijk

Gebruikte meubelen, kleding, boeken, elektrische apparaten en allerhande curiosa. U vindt bij ons altijd wel iets van uw gading en tegen een zacht prijsje. Niet voor niets lopen veel mensen geregeld bij onze kringloopwinkels in Boxmeer en Cuijk binnen.

Kringloopbedrijf: recycling én werkgelegenheid

Om deze werkgelegenheid te creëren én om afvalstromen zo veel mogelijk te beperken verzamelt het kringloopbedrijf van Stichting Actief gebruikte artikelen in. Dit doen we in opdracht van de Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk.

De werkzaamheden van onze gemotiveerde medewerkers bestaan uit het ophalen van herbruikbare goederen bij particulieren en bedrijven, en het sorteren, schoonmaken, repareren en verkopen van deze spullen. Ook voeren zij onbruikbare producten of onderdelen af naar milieustraten. Een speciale dienst van Stichting Actief is het ophalen van koel- en vrieskasten en het uitzetten van kliko’s en andere inzamelmiddelen.

Stichting Actief creëert werkervaringsplaatsen voor mensen met een meer dan gemiddelde afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. We werken nauw samen met uiteenlopende partijen en ondernemers in het Land van Cuijk om deze mensen de kans te bieden door te stromen naar regulier werk. Samenwerkingen zijn onder andere met Dichterbij, IBN en GGZ. Ook krijgt Stichting Actief opdrachten vanuit de gemeente Land van Cuijk, reclassering, maar ook vanuit de gemeente Bergen en Mook-Middelaar. Sommige werknemers van Stichting Actief komen vanuit de Participatiewet, Sociale Werkvoorziening, WMO, re-integratie via het 2e spoortraject en Wet poortwachter.

Met werkgelegenheidsprojecten en sociale activering zijn wij actief in de gemeenten Land van Cuijk, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen. Hier zamelen we ook herbruikbare goederen in. In overleg halen we ook spullen op in andere plaatsen in Noordoost-Brabant en Limburg.

Ons bestuur bestaat uit 5 leden. Er is gekozen voor een toezichthoudend bestuur dat de uitgangspunten in acht neemt, van de Governance code Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Het bestuur heeft een groot deel van zijn taken gedelegeerd aan de directie. Die op zijn beurt belast is met de algemene en dagelijkse sturingen. Aangaande Stichting Actief, legt hij verantwoording af aan het bestuur. Dit wordt gedaan in de bestuursvergaderingen die 5 á 6 maal, per jaar gehouden worden.

Stichting Actief volgt de wet WBTR en deze zijn in de statuten opgenomen.

Stichting Actief is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen nut beogende instellingen (ANBI). Om deze status te krijgen dient een organisatie transparant te zijn. Daarom zijn er sinds 1 mei 2017 diverse gegevens openbaar. De betreffende gegevens dienen vermeld te worden op een website die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast dienen de financiële gegevens van de betreffende stichtingen te worden opgenomen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

De volgende gegevens kunt u terugvinden op onze website:

Naam en Contactgegevens.
Het Rechtspersoon en Samenwerkingsverbanden Informatienummer (RSIN).
De bestuurssamenstelling, de namen van de bestuursleden en het beloningsbeleid
De Doelstelling en een beknopt beleidsplan.
Een verslag van de uitgeoefende activiteiten.
Een financiële verantwoording.

Foto's

Assortiment

Boeken
Elektrische apparatuur
Hoeden
Kleding
Meubelen
Muziekinstr. audio, tv
Oorbellen
Riemen
Schoenen
Speelgoed
Tassen
Verzamel artikelen
Woonaccessoires

Onze locatie

Stichting Actief


Valendries 24 5831 DV Boxmeer
0485 339 090 Klik om te bellen