Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen

Spul en Prul

Honderden, misschien wel duizenden, tweedehands spullen heeft Nikki Porter in haar winkeltje liggen. Het één nog goedkoper dan het ander en men kan het zo gek niet bedenken of de goedlachse Veenendaalse heeft het. Sinds een maand is Porters eigen winkeltje Spul en Prul geopend. Porter wil spullen graag een tweede leven bieden.

Wat begon als een spontaan idee, mondde al snel uit in daadwerkelijke actie. Porter had zelf al de nodige spulletjes, die ze eigenlijk nog te goed vond om weg te gooien. Bij de oma van haar partner vond ze dé locatie voor haar winkeltje en kon ze beginnen met verzamelen. ,,Ik heb toen in mijn vrienden- en collegakring verteld wat ik wilde gaan doen en kreeg enorm veel aangeboden."

Het winkeltje is aan de Gortstraat 26 in een enorme schuur. Ruimte genoeg zou je zeggen. Wie de winkel Spul en Prul binnenstapt zal zien dat het er geordend vol staat met spullen die voor een klein bedrag opgehaald kunnen worden. Zo staat er voorin de zaak een eetkamertafel met vier stoelen te koop voor slechts honderd euro. ,,Ik hoef er niet aan te verdienen", duidt Porter. ,,Deze zaak heb ik geopend omdat ik mensen blij wil maken. In plaats van dat spullen op een zolder staan, wil ik er nieuw leven in brengen."

GEK ,,Vrienden van mij zeggen weleens dat ik gek ben, dat ik alles zo goedkoop weg doe", lacht de Veenendaalse. ,,Tja, wat is gek? Ik verkoop liever tien keer iets van een euro en dat tien mensen blij zijn, dan dat ik één keer een grote klapper maak. Het geld dat ik ophaal, wil ik gaan investeren. Bijvoorbeeld op rommelmarkten 'nieuwe' spulletjes kopen en die dan weer hier verkopen. Mijn droom gaat echter verder. Zo hoop ik ooit met mijn opbrengt een winkelpand te kunnen huren en daar iets te beginnen."

TOEKOMSTMUZIEK Maar dat is nu nog toekomstmuziek. Momenteel moet Spul en Prul het vooral hebben van de mond-tot-mondreclame, want het winkeltje ligt niet aan een drukke winkelstraat. ,,Je zit hier gewoon in een wijk en dan nog achter een huis ook. Niet ideaal misschien, maar ik wil er het beste van maken. Ik ben er ook van overtuigd dat als mensen hier geweest zijn, ze terug komen."

Porter kreeg in een maand tijd al diverse lovende reacties van bezoekers. ,,Je hebt hier boeken, kleding, kasten, tafels, speelgoed, decoraties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een schatting van het aantal spullen durf ik niet te maken. Het zijn er echt heel veel."

Inmiddels heeft ze ook een eigen webshop, waarbij geïnteresseerden een klein deel van de spullen kan bekijken. Toch hoopt ze vooral dat belangstellenden naar de Gortstraat komen om daar eens rond te neuzen. ,,Iedereen is welkom en ik heb dan ook geen doelgroep waar ik mij op richt. Toch kan ik mij voorstellen dat mensen die het niet zo breed hebben, hier wat spulletjes komen kopen. Graag zelfs, want ik word er zo gelukkig van als ik iemand met een lach mijn winkel zie verlaten."

De winkel is elke zaterdag van 09.30 uur tot 12.30 uur open.


Assortiment

  • Elektrische apparatuur
  • Kleding
  • Meubelen