Artikel afbeelding

Besparen & Recyclen

Anno 2015 wordt het steeds normaler om na te denken over financiën & milieu. Steeds meer mensen dragen kleding langer door, brengen het naar de kringloop of laten het verkopen in tweedehandswinkels. Verder lijkt iedere inwoner van Nederland zich op de een of andere manier bezig te houden met recyclen. Allerlei materialen worden verzameld en weggebracht naar verzamelstations voor hergebruik.

Kleding en schoenen die je niet langer wilt dragen kunnen tegenwoordig niet alleen worden ingezameld voor het goede doel. Maar ook voor hergebruik van vezels wordt er allerlei materiaal zoals textiel ingezameld. Wist u dat de vulling van uw bankstel hoogstwaarschijnlijk bestaat uit opgewerkte vezels uit oud textiel? Of misschien heeft u gekozen voor die nieuwe blouse gemaakt uit hergebruik van vezels.

Op welke manier u ook bezig bent met besparen of recyclen, u spaart in ieder geval geld uit en draagt uw steentje bij aan een beter milieu. Sommigen onder ons hebben er een hele lifestyle van gemaakt, anderen verdienen er een dik belegde boterham mee, weer anderen hebben een geheel andere visie op het omgaan met (fossiele) brandstoffen, overige gronstoffen en materialen, arbeid en het leven op deze planeet. En er zijn ook mensen die het allemaal niets uitmaakt.

Live & Let Live.


Op July 14, 2015